3M™ Littmann® Stetoskopa Upotreba Podesive Tehnologije


 • Gornji dijagram prikazuje slab pritisak primenjen na podesivu membranu kako bi se čuli tonovi niske frekvencije; na donjem je prikazan jači pritisak radi slušanja tonova visoke frekvencije.

  Lako se prebacujte sa slušanja visokih na slušanje niskih frekvencija.

   Tehnologija podesive membrane je izum kompanije 3M koji olakšava auskultaciju pacijenta i čini je efikasnijom. Omogućava vam da čujete različite tipove tonova jednostavnim prilagođavanjem jačine pritiska na nastavak za grudni koš Vašeg 3M™ Littmann® stetoskopa.

   Skoro svi Littmann stetoskopi imaju najmanje jednu podesivu membranu. (Izuzeci su: elektronski, pedijatrijski i modeli za odojčad.) Njihova podesiva tehnologija praktično eliminiše potrebu za podizanjem, okretanjem i ponovnim postavljanjem nastavaka za grudni koš kako biste čuli različite tonove.

   Dok je kod drugih marki stetoskopa neophodno odvrtanje i zamena membrana i zvona, kod Littmann stetoskopa je sve lako i jednostavno.

   Da biste čuli tonove niske frekvencije, nežno oslonite nastavak za grudni koš na pacijenta. U ovom položaju, membrana je opuštena, omogućujući rezonancu tonova niske frekvencije.

   Da biste čuli tonove visoke frekvencije, primenite snažniji pritisak na nastavak za grudni koš. Pritiskom na nastavak za grudni koš, pokreti membrane postaju ograničeni. Ovim se blokiraju (ili prigušuju) tonovi niske frekvencije čime se omogućava slušanje tonova visoke frekvencije.