Saveti kako da očistite svoj stetoskop


 • Littmann stetoskop koji se nosi pravilno sa spoljne strane kragne belog mantila sprečavajući kontakt između creva stetoskopa i vrata kliničara.

  Održavajte Vaš stetoskop u vrhunskom stanju.

  Vaš 3M™ Littmann® stetoskop je dizajniran tako da pouzdano radi mnogo godina. Periodično rutinsko čišćenje pomaže da se obezbedi optimalni akustički učinak, produži radni vek stetoskopa i da stetoskop ima blistavi izgled novog stetoskopa. • Ruke koje brišu creva Littmann stetoskopa korišćenjem ubrusa s alkoholom.

  Održavanje creva stetoskopa

  Svi Littmann stetoskopi danas imaju creva nove generacije koja zadržavaju svoj oblik i savitljivost čak i kada stoje čvrsto presavijena u džepu. Ovo omogućuje duži životni vek stetoskopa kao posledica poboljšane otpornosti na ulja iz kože i alkohol i manje verovatnoće primanja mrlja. Međutim, i dalje je dobro nositi stetoskop preko kragne kada je god to moguće.

  Creva nove generacije nisu napravljena od prirodnog gumenog lateksa što je od koristi zdravstvenim radnicima i njihovim pacijentima koji pate od preosetljivosti. Takođe, kako bi se doprinelo zaštiti ljudskog zdravlja i životne okoline, creva nove generacije ne sadrže ftalatne plastifikatore.